Dustless Blusting - Szemcseszórás - Sodablasting
Fejlettebb országokban a homokszórás már a múlté.
Helyét a szódabikarbóna és az üvegszemcse szórás vette át.
Ezek a gépek nemcsak hatékonyabbak, hanem környezetkímélőbbek is.

 

 

 

Mi az a SodaBlasting?

Dustless Blusting - Szemcseszórás - Sodablasting

A SodaBlasting egy magasnyomású, levegővel hajtott, roncsolás nélküli módszer, amely tiszta szódabikarbónát(nátrium-bikarbonát) használ fel egy hordozhatókompresszor által előállított sűrített levegő segítségével, melyet egy szórófejen keresztül 10 Bar nyomással (930km/h) szór a tisztítandó felületre. A szódabikarbóna 100%-ban természetes anyag, vízben oldható, az emberi szervezetre teljesen ártalmatlan, ezáltal a környezetet is védi. Szerkezetéből és puhaságából adódóan, a nagy nyomásellenére kíméletesen tisztítja a legkényesebb felületeket, egyben óvja a munkát végző testi épségét. Máshagyományos robbantási gravitációs berendezésektől a SodaBlasting annyiban különbözik, hogy nem állandó a koptató kibocsátás, hanem teljes mértékben kézzel szabályozható. Az eredmény egy állandó és egyenletes koptató hatás.

 

Hol alkalmazható?

A SodaBlasting tisztítási módszert előszeretettel alkalmazzák számos vegyipari, mezőgazdasági ágazatban, ezen kívül igen népszerű a kármentesítésben is.
Kiválóan megbirkózik a füst és korom által elszenesedett gerendákkal, födémekkel, padlókkal, és gondosan eltávolítja a tűz okozta mérgező maradványokat, illetve a tűz nyomán keletkezett kellemetlen szagokat.
A módszer biztonságosan tisztítja az üveg, műanyag, fa és fém felületeket egyaránt, a szóróanyag könnyedén behatol a nehezen hozzáférhető repedések, hasadékok közé, mindazonáltal a falban lévő elektromos vezetékekre nem jelent veszélyt.

 

Néhány említésre érdemes terület ahol segítségünkre lehet ez a forradalmi technológia:


Dustless Blusting - Szemcseszórás - Sodablasting - Felülettisztítás

- Általános tisztítás, zsírtalanítás
- Hajótest tisztítás, algátlanítás
- Festék és rozsda eltávolítás
- Műanyag, üvegszál tisztítás
- Graffiti, falfirka eltávolítás
- Szobrok tisztítása
- Csempe, műkő, tégla, mázas cserép tisztítás
- Tűzkármentesítés, koromeltávolítás
- Penész eltávolítás
- Élelmiszeripari tisztítás
- Ipari felhasználás, karbantartás, tisztítás
- Fa szakszerű kezelése, sérülésmentes tisztítása
- Rozsdamentes gépek/berendezések tisztítása
- Járműipari felhasználás restaurálás
-Légiközlekedés, turbina tisztítás


Mi az a Dustless Blasting?

A Dustless technológia során alkalmazott szóróanyag újrahasznosított, osztályozott palacküveg őrlemény, röviden üvegszemcse.
A Dustless Blaster nedves technológiájú üvegszóró berendezés, amely rendkívüli hatékonysággal, ipari méretekben teszi lehetővé különböző anyagokból készült felületek tisztítását.
Az eljárás szikraképződés mentes, így az eljárás során nem szükséges a tisztítandó berendezések leállítása, illetve üzemszünete.
A Dustless technológiával végzett felülettisztítás nagyon csekély porképződéssel jár.
Mindkét technológia egyik fő előnye a mobilitás, bármilyen jellegű tisztítást a helyszínen akadálytalanul el lehet végezni anélkül, hogy a tisztítandó elemet el kellene szállítani vagy meg kellene bontani.

 

A festéshez a lehető legtökéletesebb felületet biztosítja tehát a beavatkozásunk után azonnal festhető!Dustless Blusting - Szemcseszórás - Sodablasting - Felület tisztítás -

 

A Dustless Blaster képes eltávolítani a karosszériáról:
Festéket
Alapozót
Töltőanyagot
Rozsdát
Alvázvédőt
Por festést (színterezést)

 

Járműipari felhasználása:
Lakatos munkák előtt a Dustless Blasting technológia egy kiváló hibafeltáró folyamat mivel a szórás után elő kerülnek a töltőanyaggal elfedett hibák esetleges hegesztési repedések.

Szemcseszórás - szódabikarbónával és tört üveggel - SodaBlast és Dustless Blasting technológia
A képen látható E30-as coupe BMW motorterén és alvázán végeztünk szépészeti beavatkozást.
A motortérben szódabikarbonát használtunk míg az alvázvédő eltávolításához közepes méretű palack üveg őrleményt.

 

Porvédelem és a Dustless Blasting:

A víz és a csiszolóanyag összekeveredik a szóró tartályban. A szórás során a víz magába foglalja a csiszoló anyagot és együttes erővel távolítják el a bevonatot. Ahelyett, hogy a levegőbe kerülne, a csapdába esett szóró anyag a földre esik, és a környező területek tiszták maradnak.
 

Dustless Blusting - Szemcseszórás

 

 

 

 

 

Dustless Blusting - Szemcseszórás